Riolenmuseum - Anderlechtsepoort 1000 Brussel +32 (0)2 279 43 83

Het museum is gesloten

Het museum is open van dinsdag tot zondag van 10 tot 17 u.

23/02/2024
[VOLZET] Lezing: Naar een duurzaam beheer van het rattenbestand in de stad

In de stad geniet de rat van kost en inwoon. Mensen beschouwen zijn toenemende aanwezigheid echter als een plaag. Om dit aan te pakken heeft men geavanceerde technieken ontwikkeld om ze te vangen en onder controle te houden, maar waarvan de ethiek soms ter discussie staat.

Met een panel van Belgische en internationale sprekers wil deze conferentie de huidige staat van kennis over dit kleine knaagdier beter begrijpen. Waarom wordt de rat als ongedierte beschouwd? Hoe wordt zijn aanwezigheid in steden beheerd? Welke maatregelen kunnen genomen worden om de impact van zijn uitroeiing op het dierenwelzijn en het milieu te beperken?

Deze conferentie is met name bedoeld voor publieke en private beheerders die verantwoordelijk zijn voor ongediertebestrijding, openbare netheid en dierenwelzijn.

De conferentie wordt afgesloten met een interactief panelgesprek.

Na de lunch biedt het Riolenmuseum een rondleiding aan doorheen de Rattus expo.

Bekijk hier het volledige programma

Praktische info

• 23.02.24 van 9u00 tot 12u45
  • Van 12u45-13u45 : Lunch
  • Om 14.00: rondleiding van de tentoonstelling Rattus in het Riolenmuseum
  • Gratis toegang
  • In de Hageltoren, Slachthuisstraat 24, 1000 Brussel
  • Het aantal plaatsen is beperkt, reservatie verplicht via (dit evenement is uitverkocht)

28/02/2024
RATTUS LAB – INTERGENERATIONELE WORKSHOP
06/03/2024
RATTUS LAB – INTERGENERATIONELE WORKSHOP

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op de nieuwsbrief om geen enkele van onze activiteiten te missen.

Het museum is gesloten: Als er veel regent valt, kan het personeel van het museum uit veiligheidsoverwegingen geen toegang verlenen tot de kolk en de hoofdleiding. Raadpleeg op de dag van je bezoek de website van het museum om te weten of het museum volledig toegankelijk is.

Riolenmuseum
Anderlechtsepoort
T. +32 (0)2 279 43 83

> De toegangsprijzen

Hoe geraak je gemakkelijk tot bij het museum?

> Meer info