Riolenmuseum - Anderlechtsepoort 1000 Brussel +32 (0)2 279 43 83

Het museum is gesloten

Het museum is open van dinsdag tot zondag van 10 tot 17 u.

17/03/2024
Family Sunday 17.03.24

Elke 3e zondag van de maand organiseert het museum een familiedag vol activiteiten om de rat te leren kennen en begrijpen. Ontdek de tentoonstelling Rattus in gezinsverband en neem deel aan éen van onze wetenschappelijke of creatieve workshops.

OCHTENDACTIVITEIT : RATTUS LAB

Ons team verwelkomt je in de modulaire introductieruimte van de tentoonstelling, waar je een wetenschappelijke animatie krijgt over de biologie van de rat en haar evolutie. Dankzij deze sessie vergaar je op een ludieke en informatieve manier veel nieuwe kennis over dit knaagdier.

• Een klasse apart, die rat!, van 10u tot 12u (20 min) +9
    Mensen zijn nieuwsgierig. We vergelijken, rangschikken, sorteren en classificeren levende wezens en planten om ze beter te begrijpen en de geschiedenis van het leven te achterhalen. Via observatiespelletjes en breinbrekers achterhaal je waar onze buur, de rat, ergens is ingedeeld. Behoort zij tot dezelfde groep als het konijn? Staat zij dicht bij ons? Waarom is zij zo uniek?

NAMIDDAGACTIVITEIT : HET HOEKJE VAN DE VERTELLERS, RAD VAN TONG

Een gezellige ruimte waar gezinnen hun indrukken kunnen delen, een aantal verhalen kunnen lezen of een portret kunnen tekenen van onze vriend de rat, die we nu al wat beter kennen.

• Verhalen vertellen, van 11u tot 13u (doorlopend). Voor allen
    Al eeuwenlang bevolken ratten onze geschiedenisboeken. Geniet van de verhalen en legendes rond dit knaagdier. Niet alleen voor bibliotheekratten!
  • Focus Rattus, onze standing guides ontvangen je van 13u30 tot 16u30 (doorlopend). Voor allen
  • Teken je rat, van 13u30 tot 16u30 (20 min) +8
    Probeer in gezelschap van een striptekenaar een schets, een gag of een kort script te maken met een rat als hoofdrolspeler. Een activiteit om je creativiteit tot leven te brengen!

Praktische info :

• De toegang voor volwassenen is betalend, zie onze tarieven. Voor kinderen onder de 18 is de toegang gratis. Koop hier je tickets.
  • Deelname aan de workshops is gratis, mits aankoop van een toegangsticket. De plaatsen voor de workshops zijn beperkt, reserveren is verplicht via ons online reservatieplatform.
    • Voor de activiteit “Een klasse apart, die rat”, reserveer hier
    • Voor de activiteit “Teken je rat”, reserveer hier
  • We vragen je om 5 minuten voor aanvang van de workshops aanwezig te zijn. Als je te laat bent, behouden we ons het recht voor om andere deelnemers toe te laten.

Het museumteam houdt toezicht op de kinderen tijdens de workshop, maar zij blijven onder de verantwoordelijkheid van hun ouders.

28/02/2024
RATTUS LAB – INTERGENERATIONELE WORKSHOP
06/03/2024
RATTUS LAB – INTERGENERATIONELE WORKSHOP

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op de nieuwsbrief om geen enkele van onze activiteiten te missen.

Het museum is gesloten: Als er veel regent valt, kan het personeel van het museum uit veiligheidsoverwegingen geen toegang verlenen tot de kolk en de hoofdleiding. Raadpleeg op de dag van je bezoek de website van het museum om te weten of het museum volledig toegankelijk is.

Riolenmuseum
Anderlechtsepoort
T. +32 (0)2 279 43 83

> De toegangsprijzen

Hoe geraak je gemakkelijk tot bij het museum?

> Meer info